Westeinde 272, Vriezenveen
0546- 70 80 63
info@vantgooradvies.nl

Van 't Goor Financieel Advies

Hypotheken & verzekeringen
Kom langs, de koffie en wij staan voor je klaar! 

“Wat wij nu doen was tien jaar geleden ouderwets”

Van ’t Goor Financieel Advies

Artikel in Ondernemers Magazine Twenterand

Met bijna twintig jaar ervaring als financieel adviseur bij de Rabobank wist Gert Jan van ’t Goor vooral hoe hij het níét meer wilde. Waar de grote banken zich steeds meer terugtrekken uit de plattelandskernen en digitale afspraken steeds vaker plaatsvinden, daar kiest Van  ́t Goor Financieel Advies nadrukkelijk voor een individuele benadering. Met een luisterend oor en een kop koffie aan de keukentafel.

Gert Jan en Melissa van  ́t Goor groeiden allebei op in Vriezenveen. Zíj deed een hoop ervaring op in de internationale marketing en PR, híj leerde het klappen van de zweep als financieel adviseur en MKB-specialist bij de Rabobank. “Zulke grote financiële organisaties creëren afstand naar de klant door te centraliseren”, aldus Gert Jan. “Mijn projecten werden steeds grootschaliger, terwijl ik juist de persoonlijke contacten met klanten zo geweldig vind. Ik dacht: dat kan ik beter! In mei vorig jaar besloot ik voor mezelf te beginnen en te doen waar ik goed in ben. Mensen van een gedegen financieel advies voorzien.”

Fotografie: Petra Holland

Het hele pakket

Vanuit het voormalige Univé-pand aan het Westeinde 272 begon Gert Jan met zijn eigen financieel adviesbureau. “Er kwamen regelmatig aanvragen voor verzekeringen”, legt Melissa uit. “Ik heb in sneltreinvaart alle benodigde diploma’s gehaald en versterk nu sinds enkele maanden Van ’t Goor Financieel Advies. We kunnen onze klanten nu feitelijk het hele financiële dienstenpakket bieden. Bovendien werken we samen met makelaar Luc Goossen van Mijn Makelaar Stegeman. Die zit in hetzelfde pand. We versterken elkaar en kunnen elkaars klanten eventueel adviseren. Maar klanten zijn daar uiteraard vrij in. Niets moet.”

Gewoon durven

Die samenwerking met Mijn Makelaar Stegeman is eigenlijk toevallig. “Vroeger zat in dit pand Univé Verzekeringen”, legt Gert Jan uit. “Maar die maatschappij besloot Vriezenveen na al die jaren te verlaten en het pand te verkopen. Makelaar Luc Goossen wilde het pand kopen. Tijdens dat proces werkte ik nog bij de bank en kwam hij bij mij voor financieel advies. Toen ontstond het idee om als financieel adviesbureau aan de slag te gaan en bij Luc in het pand te trekken.” Melissa weet nog wel hoe spannend dat was in het begin. “Natuurlijk heb je een gezin, maar soms moet je ook gewoon durven”, vertelt Melissa. “Gelukkig liep het meteen heel goed.”

Iets opbouwen

Na bijna anderhalf jaar kent Van ’t Goor Financieel Advies een nog steeds groeiend klantenbestand. “Je moet natuurlijk iets opbouwen”, weet Gert Jan. “Om een goed verzekeringspakket te kunnen bieden, moet je de beste aanbieders echt overtuigen van jouw kwaliteiten. Dat is ons prima gelukt. En ook onze klanten weten ons steeds beter te vinden. We zijn dus op de goede weg zijn en mensen vertrouwen erop dat hun financiën en verzekeringen bij ons in uitstekende handen zijn. Daar zijn we erg blij mee.”

Stapje extra

“De drempel is laag, de lijntjes zijn kort en de koffie staat altijd klaar”, legt Melissa een deel van hun succes uit. “In die persoonlijke sfeer zorgen we ervoor dat we onze klanten écht goed leren kennen en dus ook optimaal kunnen adviseren. We kijken ook wat ze al geregeld hebben. Bijvoorbeeld welke verzekeringen er al zijn en of dat niet te weinig of juist te veel is.” Manlief Gert Jan knikt bevestigend. “We willen het voor onze klanten top geregeld hebben, zoals we dat voor onszelf ook zouden doen. Als dat niet in orde is, dan slapen wij écht slecht. We doen graag een stapje extra, ook al is dat ’s avonds of in het weekend.”

Zo simpel mogelijk

Over de grootste kracht van Van ’t Goor Financieel Advies zijn Gert Jan en Melissa het ook snel eens. “We zijn gewoon ons zelf en kunnen ons goed verplaatsen in onze klanten”, legt Gert Jan uit. “Kijk, niet iedereen is goed met cijfertjes en getallen. Veel mensen vinden het dan ook hartstikke lastig en dan leggen we het zo simpel mogelijk uit. En als het nodig is nóg een keer en nóg een keer.” Melissa onderstreept de woorden van haar man. “Wat wij nu doen was tien jaar geleden ouderwets. Maar tegenwoordig willen mensen dat weer. Persoonlijk contact en elkaar in de ogen kunnen kijken. Mooi, daar houden wij ook van.”

Schoenendoos

Naast de ouderwetse kop koffie en de keukentafel, is Van ’t Goor Financieel Advies trouwens uiterst modern. “Dat klopt”, zegt Gert Jan tegen het Ondernemersmagazine. “Wij werken met de allernieuwste softwarepakketten, hebben de digitale beveiliging helemaal op orde en kennen een uiterst geavanceerd klantbeheersysteem. Dat is allesbehalve ouderwets. We bieden onze klanten een beveiligde digitale omgeving voor al hun financiële documenten. Maar niet iedereen wil dat. Dus je mag bij ons ook gewoon langskomen met een oude schoenendoos vol bonnetjes. Daar redden we ons ook wel mee.”

Ondernemers

Veel van hun klanten zijn particulieren, maar steeds vaker weten ook ondernemers de weg naar het Westeinde 272 te vinden. Melissa weet wel waarom. “Het is voor ondernemers vaak erg lastig om een financiering te krijgen. Daar is een uitgebreid dossier voor nodig en dat valt niet voor iedereen mee. Wij weten, op basis van onze jarenlange ervaring, precies wat zo’n grote geldverstrekker wil zien. En van de andere kant weten we óók precies wie de ondernemer is waar we het voor doen en wat zijn wensen zijn. Maar of het nou ondernemers zijn of particuliere klanten, ze willen allemaal serieus genomen worden en persoonlijke aandacht. Dan zijn ze bij ons aan het juiste adres.”

Ga naar WhatsApp
1
WhatsApp met ons
Heb je vragen? Neem contact met ons op via WhatsApp. We helpen je graag!