Westeinde 272, Vriezenveen
0546- 70 80 63
info@vantgooradvies.nl

Van 't Goor Financieel Advies

Hypotheken & verzekeringen
Kom langs, de koffie en wij staan voor je klaar! 

Spaarhypotheek

Bij een spaarhypotheek spaar je periodiek (middels een maandelijkse premie-inleg) om aan het einde van de looptijd je hypotheek (gedeeltelijk) af te lossen. De vergoeding over je maandelijkse spaarinleg is gelijk aan het rentetarief dat je betaalt voor je hypotheek.

Een belangrijk voordeel hiervan is de ingebouwde ‘hefboom’ werking in geval van rentewijzigingen. Stijgt de hypotheekrente, dan daalt de verzekeringspremie. De rente over het spaarkapitaal stijgt namelijk mee met de hypotheekrente. Geldverstrekkers hanteren hier het principe dat hun spaarrentepercentage even hoog is als je hypotheekrentepercentage. Bij een hogere rentevergoeding is dan minder premie nodig om het benodigde aflossingskapitaal bijeen te sparen. Omgekeerd geldt natuurlijk hetzelfde: daalt de hypotheekrente, dan stijgt de verzekeringspremie. Je hebt bovendien zekerheid over de hoogte van het eindkapitaal.

Is je huidige hypotheek nog wel up-to-date?

Door de jaren heen zijn er talloze wijzigingen geweest op hypotheekgebied. Zo kun je tegenwoordig niet meer kiezen voor een (nieuwe) spaar- of beleggingshypotheek en tevens zijn er de nodige ontwikkelingen op het gebied van de “hypotheekrente aftrek”. 

Het is dus de vraag of je hypotheek nog steeds op de juiste manier is ingericht. Wanneer heeft u dit voor het laatst laten onderzoeken?

Daarnaast is wellicht ook je persoonlijke situatie gewijzigd. Het is dus raadzaam om periodiek je situatie te laten bekijken. Wellicht kom je er wel achter dat je onder- of oververzekert bent? Beide is vaak niet wenselijk! Kom gerust langs, wij kijken graag met je mee!

Van ‘t Goor Financieel Advies is een 100% onafhankelijk hypotheekadvieskantoor en wij selecteren aan de hand van ruim 35 verschillende banken- en geldverstrekkers voor je de best passende hypotheek. Onze hypotheekadviseur is tevens aangesloten als Erkend Hypotheek Adviseur en Erkend Financieel Adviseur. Voor een volledig onafhankelijk en verantwoord hypotheekadvies ben je bij ons dus aan het juiste adres!

Wil je meer informatie of een vrijblijvende berekening?

Kom geheel vrijblijvend bij ons langs, maak persoonlijk je wensen kenbaar en ervaar onze deskundigheid. Het eerste gesprek en/of berekening is kosteloos en vrijblijvend.

Kom

Ga naar WhatsApp
1
WhatsApp met ons
Heb je vragen? Neem contact met ons op via WhatsApp. We helpen je graag!