Westeinde 272, Vriezenveen
0546- 70 80 63
info@vantgooradvies.nl

Stijgende gas prijzen: nu is het de tijd om je woning te verduurzamen!

Hypotheken en Verzekeringen

Verduurzamen woning

Verduurzaam je woning en financier dit in je (huidige) hypotheek.

We hebben het allemaal wel voorbij zien komen, de gas prijzen blijven maar stijgen. Nu is het de tijd om je woning te verduurzamen om enigszins je gasrekening in de perken te houden. Weet dat deze verbouwing, met vaak gunstige voorwaarden, mee gefinancierd kan worden in je (huidige) hypotheek.

Wij helpen jou hier graag mee zodat jij deze winter er toch warmpjes bij kan zitten!


Verduurzamen woning

Wie wil dat nou niet: energie besparen en duurzaam wonen? Er zijn diverse mogelijkheden om je huis te verduurzamen. Je kunt kiezen voor extra isolatie in muren, spouw, dak of ramen, zonnepanelen een warmtepomp etc. Nu de gasprijzen aan het stijgen zijn, is het verduurzamen van je woning een optie waar wellicht aan denkt! Wij helpen je graag de juiste keuze te maken.Hoe ga jij dit financieren? Spaargeld, een lening of een hypotheek?

Om je huis te verduurzamen, zijn er verschillende mogelijkheden om je energiebesparende maatregelen te financieren. Je kunt er je spaargeld voor gebruiken, een lening afsluiten of de maatregelen financieren via je nieuwe of bestaande hypotheek. Wij vertellen je hier graag meer over.

In sommige gevallen heb je bij de verduurzaming van je huis recht op subsidie. Deze subsidie is vooral interessant als je een huis hebt dat ouder is dan 1992. Deze huizen zijn vaak nog niet of minder goed geïsoleerd.

Steeds meer mogelijkheden voor financieringExtra lenen binnen de hypotheek

Indien je verduurzamingsplannen hebt, kun je een hogere hypotheek krijgen. Wie energiebesparende voorzieningen meeneemt in de hypotheek, kan tot 106 procent van de waarde van de woning lenen.

  • Vaak weet je nog niet bij de de hypotheekaanvraag of je je huis wil verduurzamen. In dat geval kan het energiebespaarbudget (EBB) uitkomst bieden, als apart ‘potje’ binnen de hypotheek voor verduurzaming. Hierbij leen je extra (maximaal 6 procent boven de waarde van de woning vóór uitvoering van de energiebesparende voorzieningen) en beslis je op een later moment welke duurzaamheidsvoorzieningen je precies wil nemen, zolang het budget maar wordt besteed aan energiebesparende voorzieningen.
  • Heb je wel een vastomlijnder idee van de maatregelen je door wilt voeren? Dan kan het budget voor energiebesparende voorzieningen (EBV) uitkomst bieden. Hierbij leen je extra voor de betreffende verduurzamingsvoorzieningen; maximaal 6 procent boven de waarde van de woning ná verbouwing (inclusief EBV).

Onze adviseur verteld er graag meer over zodat je klaar bent voor de toekomst!

Geld lenen voor verduurzamingEr zijn verder diverse specifieke leenmogelijkheden voor verduurzaming, zoals de Energiebespaarlening van het Nationaal Warmtefonds, ‘groene leningen’ bij de bank, de Duurzaamheidslening van gemeente of provincie, of de Stimuleringslening van de gemeente.

Consumptief krediet

Ook een ‘gewoon’ consumptief krediet kan worden gebruikt voor verduurzaming. De rente ligt vaak hoger dan bij een hypotheek, maar de afsluitkosten liggen meestal een stuk lager.

Subsidies

Voor woningeigenaren met verduurzamingsplannen bestaan verschillende subsidiemogelijkheden. Zo is er de landelijke Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) van RVO. Deze is bestemd voor zonneboilers, warmtepompen, isolatiemaatregelen (dak-, spouw-, gevel-, zolder/vlieringvloer, vloer- en bodemisolatie of HR-glas) en/of een aansluiting op het warmtenet.

Daarnaast zijn er vaak lokale en regionale subsidiemogelijkheden, die kunnen worden gecombineerd met de landelijke ISDE. De Energiesubsidiewijzer biedt een handig overzicht van de mogelijkheden per gemeente of provincie.Een hypotheekadvies via van ‘t Goor Financieel Advies levert je diverse voordelen op:

  • Het eerste hypotheekgesprek is gratis en vrijblijvend
  • Binnen twee dagen heb je een hypotheekgesprek
  • Deskundige en gecertificeerde hypotheekadviseur
  • Eerlijk advies: wij vinden het belangrijk dat jij als persoon goed je toekomst tegemoet gaat
  • Grootst mogelijke aanbod van banken- en geldverstrekkers, je profiteert dus van de laagste hypotheekrente
  • Jarenlange ervaring binnen de financiële sector waardoor wij weten waar we over praten

Wil je meer informatie?

Kom geheel vrijblijvend bij ons langs aan het Westeinde 272 in Vriezenveen. Mocht dit niet uitkomen, wij komen ook graag bij je langs.

Maak je persoonlijke wensen kenbaar en ervaar onze deskundigheid. Het eerste hypotheekgesprek is kosteloos en vrijblijvend. Maak vandaag nog een afspraak!

Kom langs, vinden wij leuk! De koffie met wat lekkers staat voor je klaar!

Onbezorgd wonen & leven!MAAK AFSPRAAK

Maak een afspraak met ons, wij leggen graag uit hoe dit in zijn werk gaat en wat wij hierin voor jullie kunnen betekenen zodat jij kunt doen wat belangrijk is: onbezorgd wonen & leven!

Kom langs, de koffie met wat lekkers staat voor je klaar! En zoals altijd, het eerste gesprek is altijd GRATIS en vrijblijvend. Ervaar onze deskundigheid: onze klanten beoordelen ons met een 9.9!

Bel: 0546- 70 80 63 of 0652639167 (what’s app kan ook)

Westeinde 272 | Vriezenveen | info@vantgooradvies.nlvantgooradvies.nl

*bron: woonnu.nl

Ga naar WhatsApp
1
WhatsApp met ons
Heb je vragen? Neem contact met ons op via WhatsApp. We helpen je graag!