Westeinde 272, Vriezenveen
0546- 70 80 63
info@vantgooradvies.nl

Wintersport Italië

Hypotheken en Verzekeringen

Wintersport Italië

Vanaf 1 januari 2022 heb je op de Italiaanse pistes een aansprakelijkheidsverzekering nodig en als je deze niet hebt, dan kan je een boete krijgen. In het ergste geval kan je skipas door geknipt worden.

Italië vind dat ook op de pistes, waar ongelukken uiteraard nog wel eens voorkomen, het van belang is dat jij en anderen volledig gedekt zijn tegen allerlei kosten wanneer het mis gaat. Net als op de weg moet je daarom vanaf nu op de pistes een aansprakelijkheidsverzekering hebben en de autoriteiten krijgen het recht om een bekeuring van 150 euro uit te schrijven én je skipas door te knippen wanneer je ‘m niet blijkt te hebben op de pistes.

Voor jou als wintersporter is het zaak om even goed te kijken naar de voorwaarden van je reisverzekering, om te zien of je ook gedekt bent voor aansprakelijkheid op de pistes.

Heb je geen verzekering die dit voor je dekt? De Italianen moeten er voor zorgen dat je een dergelijke verzekering ook kan afsluiten bij het kopen van je skipas, al ben je dan natuurlijk overgeleverd aan de voorwaarden die ze zelf stellen.

Controles op het wel of niet hebben van de verzekering worden niet verwacht, maar bij een ongeval zullen de autoriteiten zeker vragen om je verzekeringspapieren, eigenlijk net als wat je bij een ongeval op de weg zou kunnen verwachten.

Zorg dus dat je goed voorbereid op pad gaat, wanneer het mis gaat ben je niet alleen die boete kwijt, de aansprakelijkheidskosten kunnen vele malen hoger zijn.

Wil je weten of jouw huidige doorlopende reisverzekering deze dekking heeft? Neem vandaag nog contact met ons op!

Ga naar WhatsApp
1
WhatsApp met ons
Heb je vragen? Neem contact met ons op via WhatsApp. We helpen je graag!