Westeinde 272, Vriezenveen
0546- 70 80 63
info@vantgooradvies.nl

78.000 huishoudens met aflossingsvrije hypotheek financieel kwetsbaar- wij helpen graag!

Hypotheken en Verzekeringen

Loopt jouw aflossingsvrije hypotheek binnen nu en 10 jaar af? Zorg dat je op tijd inzicht krijgt wat dit voor jouw financiële situatie betekent. Wij kijken graag met je mee en geven daarbij het beste advies zodat je je toekomst zonder zorgen tegemoet kan gaan!

Ongeveer 78.000 huishoudens lopen het risico dat ze hun aflossingsvrije hypotheek niet opnieuw kunnen financieren op het moment dat deze afloopt. Op een totaal van bijna drie miljoen aflossingsvrije hypotheken is dat te overzien, maar de huishoudens in kwestie moeten waarschijnlijk hun huis verkopen. Een deel blijft mogelijk achter met een restschuld. Dat blijkt uit onderzoek van de Autoriteit Financiële Markten (AFM).

Ongeveer de helft van de Nederlandse hypotheekschuld is aflossingsvrij. Veel van deze hypotheken lopen rond 2035 af. Huizenbezitters moeten dan hun lening aflossen of opnieuw afsluiten. Dit moment kan samenvallen met een lager (pensioen)inkomen en hogere hypotheeklasten omdat ze geen recht meer hebben op hypotheekrenteaftrek. Een deel van hen zal daarom niet zomaar in aanmerking komen voor een nieuwe hypotheek.

Rol voor hypotheekverstrekkers om risico’s te verkleinen

Sinds enige tijd geven hypotheekverstrekkers en financieel adviseurs klanten die een risico lopen, inzicht in hoe zij dit soort problemen kunnen voorkomen. Het overgrote deel van hen heeft nog tien jaar of langer voordat de hypotheek afloopt. Zij kunnen bijvoorbeeld sneller hun schulden aflossen of sparen. Dit is niet altijd realistisch. Hypotheekverstrekkers moeten voor deze huishoudens kijken naar maatwerkoplossingen.

Wij helpen je graag met deze maatwerkoplossing. Persoonlijk en betrokken zodat je onbezorgd kunt wonen!

Maak snel een afspraak: eerste gesprek altijd GRATIS en vrijblijvend!

Bel: 0546 70 80 63

App: 06 526 39167

Mail: info@vantgooradvies.nl

Advies inwinnen loont!

Bron:

https://www.afm.nl/nl-nl/nieuws/2021/jan/huishoudens-financieel-kwetsbaar-aflossingsvrije-hypotheek

Ga naar WhatsApp
1
WhatsApp met ons
Heb je vragen? Neem contact met ons op via WhatsApp. We helpen je graag!